Partidul promite!

Viorica Dăncilă ar fi angajat-o asistentă la Parlamentul European pe o inculpată din dosarul angajărilor fictive în care este acuzat Liviu Dragnea

Europarlamentarul Viorica Dăncilă, numele propus de PSD pentru funcția de premier al României, ar avea-o angajată ca asistentă locală la biroul de europarlamentar pe Adriana Botorogeanu, inculpată alături de Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive de la DGASP Teleorman. Tudor Pop, deputat USR, a scris despre această situație pe contul său de Facebook.

Cine este Adriana Botorogeanu

Adriana Botorogeanu este una dintre angajatele de la DGASP Teleorman pentru care Liviu Dragnea a pus o vorbă bună dar care, conform rechizitoriului procurorilor, ea își desfășura activitatea, de fapt, de la sediul PSD Teleorman. Botorogeanu Adriana ar fi fost, de fapt, angajată fictiv de Liviu Dragnea.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcţia de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, şi Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcţia de referent.

Jenica Dumitru, fost şef serviciu la Departamentul juridic, contencios, evaluare şi resurse umane din cadrul DGASPC Teleorman, a spus în fața anchetatorilor că cele două angajate de la DGASPC Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica, nu veneau la serviciu şi îşi desfăşurau de fapt activitatea la sediul PSD Teleorman.

“Când am fost şef serviciu, am informat-o pe directoarea Alesu Floarea de această situaţie, dar ea mi-a spus că nu este treaba mea şi că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea, ştie de această situaţie. (…) Am mai discutat cu Alesu Floarea când făceam organigrama şi aceasta mi-a spus acelaşi lucru – că nu e treaba mea. Situaţia celor două angajate era de notorietate. Pe lângă Alesu Floarea, mai ştiau şi mai mulţi colegi, respectiv angajatele de la Resurse umane, şefii de departamente şi conducerea DGASPC Teleorman. Nu am încercat să discut cu Liviu Dragnea despre cele două angajate”, a precizat Jenica Dumitru.

Ea a recunoscut că a întocmit fişele de pontaj cu prezenţa la serviciu a celor două angajate, deşi acest lucru ar fi trebuit să îl facă Bombonica Prodana, cea care le era şefă, fosta soție a lui Liviu Dragnea.

Adriana Botorogeanu, asistenta Vioricăi Dăncilă la biroul de europarlamentar

Dar cariera profesională a Adrianei Botorogeanu pare că nu s-a oprit aici, așa că ar figura pe lista consilierilor locali de la biroul de europarlamentar al Vioricăi Dăncilă. Doar că numele ei de familie este scris greșit și, în loc de Botorogeanu, pe site-ul Parlamentului European apare Botorăgeanu.

”A fost o procedură nouă în CEX, în care au fost mai multe propuneri. A fost o discuție foarte bună și am ajuns la concluzia cu toții că genul ăsta de propuneri și genul ăsta de discuții sunt cele mai bune, cele mai productive. În final a fost votată doamna Viorica Dăncilă, doar cu o abținere, în rest am votat toți colegii. A fost propusă și doamna Ecaterica Andronescu, care pe final și-a retras candidatura. Eu i-am rugat pe colegii mei să avem un dialog cu doamna Dăncilă, înainte de vot. Au fost foarte multe întrebări survenite din situațiile care ne-au adus în acest punct. Doamna Viorica Dăncilă a fost propusă de domnul Niculae Bădălău, de asemenea a fost susținută de colegele din organizația de femei”. Așa își începea Liviu Dragnea astăzi, discursul, după ședința Comitetului Executiv care a votat numele Vioricăi Dăncilă ca propunere pentru funcția de premier al României.

Viorica Dăncilă este o apropiată de Liviu Dragnea. Altfel, CV-ul nu ar fi recomandat-o în niciun caz pentru funcția de premier. Vasilica Viorica Dancila, propunerea PSD pentru functia de premier, are 54 de ani si este europarlamentar PSD din anul 2009. Dancila detine, din anul 2015, si functia de presedinte al Organizatiei Femeilor Social-Democrate. Viorica Dancila s-a nascut la 16 decembrie 1963 in Rosiorii de Vede si a devenit membru al Partidului Social Democrat in anul 1996, in organizatia PSD Teleorman, condusa ani la rand de Liviu Dragnea.

Add comment

Follow Me