Partidul promite!

Reducerea materiei de studiu intr-un mod eficient si eliminarea obligativitatii temelor de casa

UDMR a sustinut in campania electorala reducerea materiei de studiu intr-un mod eficient si eliminarea obligativitatii temelor de casa.

Termen limita:

  • Neprecizat

Grad de implementare

0%100%

Background

  • Mircea Dumitru, ministrul Educației din România a semnat luni, 7 decembrie, un ordin care prevede reducerea timpului alocat temelor de-acasa.
  • Elevii de la școala primară vor avea rezervat pentru efectuarea temelor doar o oră, în timp ce elevii de la gimnaziu vor avea maximum două ore cuprinse în programul pregătirii lecțiilor pentru acasă.
  • Profesorii vor trebui să traseze teme care să nu depășească aceste limite

Declaratii

Salutam declaratia ministrului Educatiei de joi seara, conform careia va reglementa prin ordin ministerial cate ore pot si trebuie sa lucreze o elevă sau un elev in afara scolii, pentru teme. Suntem de acord cu Mircea Dumitru: vacantele de vara trebuie sa rămana vacante, sarcinile si problemele aruncate pe umerii copiilor sub pretextul lecturilor de vara nu pot afecta o copilărie. Desi UDMR, in programul sau electoral, pe langa reducerea materiei de studiu intr-un mod eficient propune eliminarea, in totalitate, a obligativitatii temelor de casa, credem ca initiativa ministrului este un prim pas in aceasta directie: la clasa zero nu se dau teme pentru acasa, iar la clasele I-IV, durata de efectuare a temelor nu trebuie sa depaseasca o ora, in timp ce, pentru gimnaziu, timpul alocat temelor va fi de maximum două ore

Kovács Péter, presedintele executiv al UDMR

Add comment

Follow Me