Partidul promite!

Lista completa a deputatilor in actuala legislatura care, in precedentul mandat, au votat pentru modificarea Codului Penal in Martea Neagra

Intentia Guvernului Grindeanu sustinut de coalitia PSD – ALDE de a emite miercuri o OUG pe ascuns prin care sa aduca modificari ale Codului penal și a Codului de procedură penală, precum și pentru grațierea unor pedepse, a fost impiedicata de presedintele Klaus Iohannis si sanctionata dur de opinia publica, de procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi dar si de Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei.

Guvernul Grindeanu ar fi vrut sa reglementeze legi ce vizeaza abuzul in serviciu, neglijenta in serviciu, conflictul de interese si institutia denuntatorului. In plus, ministrul Justitiei Florin Iordache a reluat marti dimineata ideea necesitatii unei legi a gratierii, el sustinand ca o astfel de decizie apartine exclusiv Guvernului.

Daca aceste lucruri ar deveni realitate, am vorbi practic de o amnistie mascata, deoarece astfel ar fi oprite numeroase anchete si procese in curs.

Nu este primul atac la adresa statului de drept. Ziua de marţi, 10 decembrie 2013, a ramas in istoria Parlamentului Romaniei cu numele de Martea Neagra, din cauza adoptarii unor legi (sau incercarea de a adopta in cazul altora) sau amendamente controversate la legi, care ar insemna un regres democratic si un atentat la statul de drept.

La acea vreme, in proiectul de lege privind amnistia, ar fi fost albite infractiunile pentru care Codul penal sau legile speciale prevad o pedeapsa privativa de libertate pana la 7 ani inclusiv sau amenda. Deputatii din Comisia Juridica au lucrat la proiectul de lege privind amnistia iar proiectul legii a intrat in dezbatere de urgenta a Camerei Deputatilor.

Am studiat lista celor 329 de deputati din actuala legislatura si, dintre acestia, 53 au votat in martea neagra modificarea Codului penal pentru schimbarea definitiei conflictului de interese, pentru scoaterea parlamentarilor din randul functionarilor publici si, implicit, acordarea de imunitate de facto pentru infractiunile de serviciu, inclusiv de coruptie, si pentru micsorarea termenului de prescriptie speciala.


Pentru ca intentia Guvernului Grindeanu de a emite o OUG in acest sens a fost oprita la timp, nu ar fi de mirare daca acest proiect de lege ar ajunge in dezbatere in Parlament, pentru a fi asigurata o asa-zisa transparenta chiar daca este mult mai rapida calea prin care se adopta o OUG.

Iata lista completa si distribuirea pe partide a deputatilor din actuala legislatura care, in precedentul mandat, au votat pentru modificarea Codului Penal in Martea Neagra

1. Eugen Bejenariu – PSD
2. Stefan Baisanu – ALDE
3. Valentin Gabriel BOBOC – PSD
4. Florica Ica CALOTA – ALDE
5. Birchall Ana – PSD
6. Solomon Adrian – PSD
7. Buican Cristian – PNL
8. Dumitru Chirita – PSD
9. Carmen-Ileana Moldovan – PSD
10. Steriu Valeriu-Andrei – PMP
11. Voicu Mihai Alexandru – PNL
12. Dîrzu Ioan – PSD
13. Caprar Dorel-Gheorghe – PSD
14. Bucura-Oprescu Simona – PSD
15. Gerea Andrei Dominic – ALDE
16. Palar Ionel – PNL
17. Bogdan Gheorghe – PSD
18. Chereches Florica – PNL
19. Cupsa Ioan – PNL
20. Szabó Ödön – UDMR
21. Suciu Vasile-Daniel – PSD
22. Ciofu Tamara-Dorina – PSD
23. Andronache Gabriel – PNL
24. Tudose Mihai – PSD
25. Varga Vasile – PNL
26. Ciolacu Ion-Marcel – PSD
27. Mocanu Adrian – PMP
28. Mocioalca Ion – PSD
29. Nicolicea Eugen – PSD
30. Babus Radu – PSD
31. Dobre Mircea-Titus – PSD
32. Dumitrache Ileana Cristina – PSD
33. Iulian Iancu – PSD
34. Márton Árpád – UDMR
35. Ion Cupa – ALDE
36. Calin Ion – PMP
37. Stroe Ionut-Marian – PNL
38. Dobre Victor Paul – PNL
39. Rosca Lucretia – PSD
40. Intotero Natalia-Elena – PSD
41. Laurenţiu NISTOR – PSD
42. Găină Mihăiţă – PSD
43. Şimon Gheorghe – PSD
44. Buicu Corneliu-Florin – PSD
45. Cozmanciuc Corneliu-Mugurel – PSD
46. Munteanu Ioan – PSD
47. Dan Ciocan – PSD
48. Ştirbu Gigel-Sorinel – PNL
49. Gavrilescu Graţiela Leocadia – ALDE
50. István ERDEI DOLÓCZKI – UDMR
51. Nicoară Romeo Florin – PNL
52. Nosa Iuliu – PSD
53. Seres Dénes – UDMR

3 comments

 • O SLEAHTA DE NENOROCITI CARE PROTEJEAZA CORUPTIA SI HOTIA …CUM POT NISTE BLESTEMATI CA ACESTIA SA PACALEASCA O TARA INTRAGA ?????

 • Va postez comentariul meu adresat pentru acelasi motiv dlui Rares Bogdan. Cer scuze anticipat ca nu ma mai ostenesc sa va scriu altul strict dedicat, dar aveti deja in acest comentariu opinia mea:
  Stimate Rares Bogdan,
  Sunt intrigat si, tinand cont de auto-aprecierea dumitale, excesiv de repetata, ca esti echidistant si corect, sunt chiar stupefiat si indignat de faptul ca Dumneata nu ai remarcat ca “Guliverul” dumitale (“O să mă opun cu toată greutatea funcţiei prezidenţiale unei legi a amnistiei şi graţierii.” – 6 ian, CSM.) a fost in fata “piticilor” mai “piticut” decat ei (“imediat ce documentele vor fi clarificate, sub conducerea Ministerului Justitiei, MAI si Ministerului Delegat pentru Afaceri Europene, sa fie date spre consultare tuturor entitatilor prevazute de lege: CSM, organizatii profesionale, organizatii ale judecatorilor si opiniei publice” – “Este obligatoriu sa respectam aceste chestiuni si, inainte sa ajung la Guvern, domnul premier analizase cu maxima responsabilitate aceste chestiuni si asa a fost posibil ca sa ajungem la consens, fiindca amandoi dorim sa consolidam statul de drept si atunci o parte importanta este respectarea normelor si nu in ultimul rand, respectarea romanilor, care sunt foarte interesati de aceste spete, va asigur.” – 18 ian Guvern).
  Cat pe ce sa fie si 13, cu ghinion! (oricum, mai putin de cele 2 saptaman ale guvernuluii!!??!!)
  Chiar Dumneata crezi ca PSD este atat de tampit incat ar avea vreun interes sa treaca pe sest prin guvern documente fara consultarea necesara, documente care ar fi devenit caduce la prima contestare?!? Ar trebui sa adaug ca in calitate de guvern politic nici nu avea nevoie in acest caz sa consulte alte institutii ale statului (acestea nu au atributii in ceea ce priveste politica penala a unui guvern, ci doar eventual putea sa supuna atentiei publice spre informare, ceea ce guvernul a si facut.
  Ce sa cred? Rea credinta, neinformare, dezinformare sau chiar prostie (de care oricum nu te suspectez)?!? De ce insinuarile repetate cu trecerea pe sest???
  Stau si ma intreb, DE CE? Ca Realitatea are imense datorii la stat? Asa este?
  Chiar Dumneata nu stii ca atunci cand un asemenea document de gratiere devine public are deja mentionata data limita pentru aplicarea prevederilor – 18 ian (ti s-a explicat clar deja de catre specialisti de ce este asa) si aceasta nu inseamna ca urma sa fie aprobat pe sest in respectiva sedinta, avand termen de publicare 18 feb., pana cand se obtineau avizele tehnice obligatorii, iar pana atunci sunt destule sedinte de guvern sa-l adopte..
  Nu exclud insa ca PSD, care a reusit cu ajutorul nepretuit si involuntar al dlui Iohannis sa aduca in atentia opiniei publice subiectul pe care PSD nu-l evocase in campanie, sa fi avut in vedere sa-I ofere presedintelui sansa de a-l promulga la 24 ian., fapt ce ar fi contribuit la cosmetizarea imaginii tuturor.
  Tot inainte cu spor si sarg!

Follow Me