Partidul promite!

Impozitul pe cifra de afaceri nu este permis in Uniunea Europeana. Cum a mintit premierul Tudose in luna iulie: „Considerati subiectul inchis!”

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat joi, 27 octombrie, in sedinta de Guvern, ca 450.000 de firme care au cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati de anul viitor impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de actualul impozit de 16% din profit.

Avem si modificari care vor incuraja mediul de afaceri. Pentru 450.00 firme cu cifra de afaceri sub un milion de euro se va institui un impozit de 1% pe cifra de afaceri, fata de impozitul de 16% pe profit cat se plateste acum”, a declarat Misa.

Odata cu venirea in fruntea Executivului a lui Mihai Tudose, a fost votat un nou plan de guvernare. PSD anuntase ca are de gand sa introduca impozitarea veniturilor pentru toate companiile din tara noastra, adica impozitul pe cifra de afaceri, de la 1 ianuarie 2018.”Considerati subiectul inchis”, spunea, insa, premierul Mihai Tudose, pe 17 iulie, dupa o vizita la Bruxelles, in care afla, printre altele ca, potrivit legislaţiei europene, impozitul pe cifra de afaceri nu este permis în Uniunea Europeană prin directiva 112 din 2006 despre TVA. In plus, la acea data, premierul afirma ca a vazut simularile ministrului de Finante si ca nu se pot implementa

Tot Mihai Tudose venea cu alta solutie la impozitarea cifrei de afaceri:

Vom implementa si vom fi parte la directiva europeana de anul trecut care prevede un efort conjugat al statelor membre ale Uniunii Europene in ceea ce priveste diminuarea fara just temei a bazei de impozitare care prevede ca impozitul sa se plateasca acolo unde se face profitul.

Un studiu de impact arata, insa, ca, daca in locul impozitului actual pe profit s-ar introduce un impozit de 1% din cifra de afaceri, statul ar incasa la buget 11,93 miliarde lei, cu 6,1% sub suma incasata in sistemul actual. In acest caz, 26.000 de companii ar plati un impozit mai mare, 133.000 de firme – un impozit mai mic, in timp ce restul companiilor ar plati acelasi impozit precum cel din prezent.

Add comment

Follow Me